- 2020.10.17.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés5 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag2
- Megtekintés1 339
Imádom a spenótsaláta mindenféle változatát. Nem csak azért mert tudom, hogy egészséges, hanem mert kiélhetem a fantáziám a konyhában. Tényleg rengetegféleképpen lehet csűrni-csavani és szinte elronthatatlan. Én annak arányában szoktam fokozni a bonyolultságát, hogy mennyi időm áll rendelkezésre és éppen mi minden más van a hűtőben. A következő ananászos csirkés spenótsaláta recept, amit be szeretnék mutatni Neked, ez is egy mennyeien sikerült sali, igaz ez nem a leggyorsabb változat. Egy light-osabb ebédnek és vacsorának is megállja a helyét. Adj neki Te is egy esélyt, próbáld ki ha úgy alakul 😉 .
A spenót köztudottan egy egészséges zöldség, magas vastartalommal rendelkezik, viszont sokan nem is sejtik, hogy emellett mennyi jótékony hatással bír az egészségünkre. Ha szeretnél többet megtudni a spenótról, akkor olvasd el az “Amit a spenótról tudni érdemes” című blogbejegyzésünket is.
További spenótsaláta, spenótos ital és étel receptek:
Uborkás-spenótos turmix
Spenótos kuszkuszsaláta
Spenótos csicseriborsó
Lazacos-spanótos lasagne
Ananászos csirkés spenótsaláta videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Az ananász közepén lévő fás részt vágd ki a gyümölcsből oly módon, mintha a dinnyét vágnád ki a héjából.
Válaszd el a húsos részt a héjától.
Ezt követően vágd apró kockákra az ananászt.
Egy serpenyőben mogyoróolajon enyhén pirítsd meg a felkockázott gyümölcsöt.
Mialatt az ananászt pirul, szeleteld apró kockára a csirkemellet.
Amikor elkészült az ananász, tedd félre a későbbi felhasználásig.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben az előbb az ananászt pirítottad, kevés olívaolajon kezdd el pirítani a felszeletelt csirkemellet.
Amikor a hús kifehéredett és félig átsült, locsold meg szójaszósszal és add hozzá a mézet, majd a félretett lepirított ananász kockákat is. Néhány percig kevergetés mellett, hagyd összefőni az ízeket.
Készíts friss, alaposan megmosott parajlevelekből saláta ágyat, majd óvatosan szedd rá a csirkés-szójás feltétet.
Személy szerint nem készítek külön salátaöntetet, remekül helyettesíti a szójás-mézes szósz a dresszinget. Néhány szem koktélparadicsommal és apróra vágott pirított mogyoróval díszítsd a salit.
Conclusion
Jó étvágyat kívánunk!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Ananászos csirkés spenótsaláta
Hozzávalók
Follow The Directions
Az ananász közepén lévő fás részt vágd ki a gyümölcsből oly módon, mintha a dinnyét vágnád ki a héjából.
Válaszd el a húsos részt a héjától.
Ezt követően vágd apró kockákra az ananászt.
Egy serpenyőben mogyoróolajon enyhén pirítsd meg a felkockázott gyümölcsöt.
Mialatt az ananászt pirul, szeleteld apró kockára a csirkemellet.
Amikor elkészült az ananász, tedd félre a későbbi felhasználásig.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben az előbb az ananászt pirítottad, kevés olívaolajon kezdd el pirítani a felszeletelt csirkemellet.
Amikor a hús kifehéredett és félig átsült, locsold meg szójaszósszal és add hozzá a mézet, majd a félretett lepirított ananász kockákat is. Néhány percig kevergetés mellett, hagyd összefőni az ízeket.
Készíts friss, alaposan megmosott parajlevelekből saláta ágyat, majd óvatosan szedd rá a csirkés-szójás feltétet.
Személy szerint nem készítek külön salátaöntetet, remekül helyettesíti a szójás-mézes szósz a dresszinget. Néhány szem koktélparadicsommal és apróra vágott pirított mogyoróval díszítsd a salit.
Szólj hozzá!